Прогноза за Белгия – Турция в квалификация за Евро 2012 на 3 юни

Белгия – Турция
3 Юни 2011, 21:45

Искания от Челси треньор на Турция Гуус Хидинк може да се приближи към желания от него пост утре, макар и не при най-приятните за това обстоятелства. Холандеца се зарече да напусне поста си ако не успее да вземе победи в трите мача срещу Австрия, белгия и Казахстан, което можеше да върне турците в борбата за челото. Той се справи срещу слабичкия тим на австрийците през март, но победа над Белгия в Брюксел ще бъде доста трудна задача.

Отбора на Жорж Леекенс е без съмнение един от най-прогресиращите в Европа в последно време с много млад и обещаващ състав. Към по опитните Венсан Компани и Томас Вермаелен се присъединиха талантливи тийнейджъри като Стефан Дефур, Еден Хазар и Ромелу Лукаку, които впечатляват с изявите си.

Вероятен състав на Белгия (4-3-3)

Mignolet; Alderweireld, Kompany, Van Buyten, Vertonghen; Defour, Simons, Witsel; Hazard, Chadli, Vossen

На терена може би няма да видим искания от Челси Ромелу Лукаку, който напусна тренировъчниа камп с контузия в стъпалото, но това ще се реши в последния момент.

Залога за Белгия да победи Турция ми се струва твърде прималив, като се има впредвид как турците не успяха да победят Азербайджан в Баку и не показаха кой знае какъв напредък срещу Австрия. Второто което трябва да имаме наум е и треньора им, който ще търси спасителен изход от договора си за да поеме любимия си Челси. Все пак може да се застраховате от евентуално равенство, ако играта в атака на Белгийците не потръгне.

Вероятен състав на Турция (4-5-1)

Volkan, Gokhan Gonul, Servet, Serdar, Koybasi; Inan, Altintop, Emre, Mehmet Topal, Arda; Semih Senturk

Хакан Балта не е на терена заради контузия, а показалия слаба игра срещу Австрия Бурак Йълмаз ще бъде заменен от показалия добра форма този сезон Семих Сентюрк.

ПРОГНОЗА – ПОБЕДА НА БЕЛГИЯ (1DNB) с коеф.1.62 от

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *