Германия – Турция / Евроквалификации 8.10

Германия – Турция 8.10.2010 , 21.45 – Олимпиящадион, Берлин
Гледайте по НОВА СПОРТ

В среща между най-сериозните претенденти за челото в група А от Евроквалификациите Германия и Турция имат шанс да решат спора за върха отрано. И двата отбора записаха по 2 победи от началото на квалификациите така че Маншафта води само по голова разлика. Разгрома над Азербайджан със 6-1 предния месец вдъхна увереност в техния лагер и сега всички са настроени отново за победа у дома. За съжаление на отбора ще липсва един от намиращите се във върхова форма играчи – Бастиан Швайнщайгер, както и Марсел Янсен и младия Кевин Гроскройц, който се очакваше да дебютира. Под въпрос май е Щефан Кислинг в атака така че на върха отново може да видим вечния Мирослав Клозе.

За Турция това трудно може да се нарече гостуване след като в Германия има няколко милиона турски гастарбайтери, от които голяма част се очаква да са на трибуните за да видят родния си тим. За разлика от квалификациите за Световното Турския тим започна отлично с 2 победи, но именно гостуването на Германия ще е най-сериозното изпитание на треньора им Гуус Хидинк. Той има сериозен опит в международните битки и може да изненада с някои хитринки по неопитния си колега. В турски лагер ще липсва топ нападателя Арда Туран и Селджук Шахин, така че в предни позиции ще е оптиния Нихат Кахвечъ.

Това ще бъде доста интересен мач, който може да гледате по НОВА СПОРТ. Турците ще гледат да се раваншират за отпадането от финалите на СВЕТОВНОТО, а Германците ще искат да покажат че отличното им участие там не е било случайно. Въпреки липсата на Швайнщайгер смятам че добре обиграния и комплектуван състав, макар и млад ще намери слабости в защитата на гостите и ще запише победа в този мач. ПОБЕДА ЗА ГЕРМАНИЯ при коеф. 1.65 от UNIBET

Ozil Месут Йозил избра да играе за Германия, макар да е дете на турски гастарбайтери

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *