Какво научихме от международните срещи през уикенда

RioFerdinand_helpless

1. Даже и големите бранители може да те провалят
Рио Фърдинанд тамън се оправи от грешката си в градското дерби на Манчестър и на – с поредна колеблива намеса докара първия червен картон за Робърт Грийн в ерата на Капело. Този мач беше и перфектното доказателство че Английския отбор далеч не е перфектен и шансовете му за Световната купа са доста преувеличени.

2. Поредното въплъщение за максимата Голям играч/Лош треньор
Въпреки драматичната си победа в последната минута срещу Перу в Буенос Айрес, методите на Диего Марадона като треньор са повече от странни. Много интересно напр. беше как изтегли голаджията Игуаин като дефанзивен полузащитник. Обърканите му играчи имаха само един удар през първото полувреме, но отново Божията ръка помогна на Марадона в лицето на неостаряващия Мартин Палермо. Въпреки това съдейки от това как той действа когато отбора е под напрежение си мисля че няма да изкара много на този пост.

ВИЖТЕ ЕМОЦИОНАЛНИТЕ РЕАКЦИИ НА МАРАДОНА ПО ВРЕМЕ НА МАЧА С ПЕРУ

3. Никогъ не залагайти срещу Германцити 🙂
За разлика от Англия, изкуствения терен и враждебната атмосфера в Москва не смутиха ни най малко швабите и те подпечатаха визите си за Южна Африка проваляйки емоционалната ми прогноза за Русия. Кой ли е изненадан от това след като Германия не е пропускала финал от 1950.

4. Големите отбори на Източна Европа са пред провал
Те бяха сред водещите сили в Източна Европа през последните години, но Чехия, Хърватска и Румъния ще чакат на някакви супер изненади за да се класират за финалите. Чехите опухаха съвсем обезверената Полша и може да бият Северна Ирландия в сряда, но шанса Словения да не победи в Сан Марино е илюзорен.

Както някой предричаха Англия пусна аванта на Украйна и поля със студена вода хърватите. Ако Шевченко и компания се справят с пощальоните и полицаите от Андора, то те ще са отбора които ще пътува за ЮАР, а не Хърватия.  За Румъния пък какво да кажем те са на 5-тото място в групата си без никакви шансове за сметка на новата надежда на Източна Европа – Сърбия.

5. Понякога е гадно да си Ирландец
След типичната си смела игра Ирландиците бяха на косъм да победят Световния Шампион Италия.  Докато още празнуваха попадението на Шон Ст. Леджър обаче един детиснки пропуск на защитата им позволи на Алберто Джилардино да върне един гол в добавеното време и да ги прати на плейофите като поставени. Там те ще си правят компания с Франция, Русия и вероятно Португалия.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *