Каква е тайната на успеха на Сампдория в Калчото?

След поредната резултатна победа на Сампдория, въодушевен от факта че Дорианите са само на 2 точки от непоклатимия в челото Интер реших да напиша няколко думи за изненадата на сезона в Италия.

sampdoria-celebrate

Каква е тайната на успеха на Сампдория ?  Някой ще кажат че лошото момче Касано е двигателя на отбора, който с непримиримия си дух кара отбора да мачка слабаците и да играе като равен с лидерите в Италия.  Може би е така, но аз виждам треньора Луиджи Дел Нери като най-важната причина за успеха на Сампдория.

Кариерата на Дел Нери не винаги е била блестяща. След чудесата които направи с Киево, той пое Порто в кофти момент след спечелването на Шампионската лига, когато основния тим бе разпродаден. Той имаше лош сезон и в Рома, където не беше приет добре от феновете. Двете години в Аталанта обаче съживиха кариерата му, а начело на Сампдория Дел Нери буквално пише своята дисертация.

Луиджи Дел Нери е сред малкото треньори в Италия страната на катеначото, които се мъчат да победят с атрактивна и резултатна игра. Той не дава мира на играчите като ги кара да бележат още и още голове.  Тази тактика често остава неразбрана, но намери почва в Сампдория.

Отбора му не може да играе дефанзивно. Просто няма необходимите играчи за таква игра на високо ниво. Затова и през лятото Дел Нери привлече необходимите играчи за негови стил на игра. Първо той привлече 2 мощни дефанзивни полузащитника, който да заместват крилата когато те атакуват. Единия бе капитана Паломбо, а втория Тисоне бе привлечен когато Дел Нери подписа с клуба от Генуа. Той си взе още познатия му от преди Семиоли, и забравения в Наполи ( но вкарал вече 5 гола ) Даниеле Манини.

Станалия ненужен в Фиорентина Джанпаоло Пацини пък вкара вече 17 гола в 27 мача за Самп и с формата си дава отлична заявка за титулярното място в таката на Италия. Заедно с Касано те сформираха дует, който всички сравняват с Виали и Манчини, легендарното дуо което спечели за Сампдория първото и последно Скудето в историята на клуба.

Нещата вървят , когато имаш ясна идея за играта си и Сампдория явно има такава когато печели така лесно и резултатно. Още по важно е че всяка победа идва след атрактивна игра, която винаги радва публиката.

Post Author: admin

1 thought on “Каква е тайната на успеха на Сампдория в Калчото?

    Касано

    (27/10/2009 - 01:38)

    Абе ако не е Касано нищо нямаше да спечелят тея. Нашия е луд за вързване 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *