Премина ли Рио Фърдинанд най-добрата си форма ?

Tores_Ferdinand
Торес вкарва първия гол за Ливърпул след като е надбягал Фердинанд

Загубата на Манчестър Юнайтед от Ливърпул за пореден път показа някой пукнатини в отбраната на отбора, който зейват особено срещу отбори от по сериозен калибър. Докато издънката на Рио Фердинанд срещу Сити беше успешно закърпена с гол в 95-тата минута, то вчерашната му липса на концентрация  коства на отбора на  Сър Алекс важните 3 точки срещу Ливърпул. Лекотата с която слабичкия Фернандо Торес надделя физически и надбяга Фердинанд, за да вкара първия гол за Ливърпул би трябвало да накара Фъргюсън да се замисли, а покрай него и треньора на Англия Фабио Капело.

Въпроса е дали Фърдинанд, който явно не е в час в Юнайтед този сезон а бе и в основата на първата загуба на националите в Украйна минава през временна загуба на формата или вече е преминал зенита си и не може да издържа на високото темпо в Премиър Лийг? Само на 30 год Фърдинанд има към 400 мача във Висшата лига, както и 75 за Англия и от години е незаменим титуляр в двата отбора.

Като се има впредвид че и партньора му в центъра на защитата Неманя Видич допусна сериозни грешки в този мач май Фъргюсън почва да се замисля дали правилно допусна Жерар Пике да се завърне в Барса след триумфа си в Шампионската Лига през 2008. Същия Пике спря Юнайтед да вкара първи гол на финала през 2009, докато отново Фърдинанд помогна за втория гол на Барселона при загубата им от настоящия носител на купата.  Тук един колега ми каза че Джони Еванс бил резерва от световна класа национал и.т.н, нещо с което не съм много съгласен. Момчето става ама за мачовете със слабаците, няма нужния опит и физическо присъствие.

Фабио Капело в национала на Англия май също трябва да се оглежда за алтернатива за партньор на Джон Тери в центъра на защитата и да се надява, както и всички фенове на Юнайтед, че Рио Фердинанд ще възвърне формата си.

Post Author: admin

7 thoughts on “Премина ли Рио Фърдинанд най-добрата си форма ?

  kkkhhh

  (26/10/2009 - 07:36)

  http://rutube.ru/tracks/2535294.html?v=fb693a00fdf761f6f4ed68335b81eff9

  Колкото и да го гледам гола на Торес от вчера, той тръгва с метър преднина и слага тялото си между Фърдинанд и топката. В този момент изборите на Фердинанд са да се опита с борба тяло в тяло В ГЪРБА на Торес да го измести без нарушение или да направи шпагат пристигайки със закъснение отзад…

  Не съм сигурен дали има защитник на земята, който би успял да отнеме тази топка от Торес без нарушение и затова не бих обвинил и Фърдинанд за гола.

  Паса на Бенаюн беше страхотен и Фернандо е един от двамата най-добри централни нападатели в момента, изигра ситуацията страхотно и показа защо ливърпул зависят толкова от него.

  man4o

  (26/10/2009 - 08:19)

  Абе ти да не гледаш Неманя Видич, Рио тръгна от една линия с Торес само че се опита да го избута вместо да му отреже краката с топката или без 🙂

  DidoManUtd

  (26/10/2009 - 08:26)

  Едва ли някога ще видим пак “онзи” Рио, от преди 7-8 години, но все още е незаменим, като опит и присъствие на терена. Има още какво да даде на Видич, Евънс и О Шей. Пък и “съра” си знае най-добре, той рядко греши.

  Raid

  (26/10/2009 - 08:48)

  Грешката на Рио беше още при паса на Бенаюн, когато се забави и покри засадата. ДруфитеОттам нататък единственото което можеше да направи, бе да се опита да настигне Торес. Е нямаше как да стане, при условие, че испанецът беше набрал скорост, а Рио се чудеше още дали да дърпа или да пресреща. Дано наистина да е временен спад във формата му, но нещо дълго продължава…

  kkkhhh

  (26/10/2009 - 09:03)

  Рио не покрива засадата! Това е стоп кадър от момента на подаването
  http://img101.imageshack.us/i/torresgol.jpg/

  Рио и Видич са на една линия и торес е на същата линия

  Не можем ли да приемем, че този гол беше благодарение на качествата на нападащите играчи, а не поради грешка на защитата.

  admin

  (26/10/2009 - 09:15)

  Ами да се включа и аз – то е ясно че Торес е супер нападател , но щом са на една линия и всички гледат напред не могат ли да тръгнат едновременно :-). А иначе с огромна заслуга за гола и за победата е Бенаюн, може би повече и от Торес.

  mishoka

  (05/11/2009 - 01:51)

  Ми той човека играел с контузия в гръба от месеци – http://www.novsport.com/news64649_1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *