Гана – Бразилия 4-3 на финала на световното първенство до 20 години

Кайро 16 Октомври 2009, 20:00 часа

И така младежкото световно първенство до 20 години е към края си. Дали ще завърши под ритъма на Бразилската самба ? Или може би под звуците на африкански барабан ? Само след няколко часа е финала в който двама от считаните за фаворити отбори ще се опитат да спечелят короната в тази възрастова група – Гана срещу Бразилия

За едно първенство с толкова много изненади за букмейкърите сигурно е облекчение да видят 2 от големите отбори на финала. За разлика от другите фаворити като Испания, Нигерия и Чехия те показаха постоянна игра и стигнаха до повторение на финала от 1993.GhanaU20


Младите Таланти – кого да държим под око

Красотата на тазгодишния финал е многото млади таланти които можем да наблюдаваме и които се надявам да сътворят един вълнуващ двубой. Гана ще предложи фината игра на Рансфорд Осеи, агресивния и мощен център топ голмайстор Доминик Адийа и динамичния Андре Айю, който разочарова на полуфинала, но сигурно ще води тима като капитан на финала. Тези талантливи играчи са поддържани в тила от екплозивните Дейвид  Адди и Самуел Инкоом – може би най добрия десен бек на турнира с няколко отлични асиситенции. Емануел Агеманг- Баду е друг играч който се наложи – мощен но прецизен дефанзивен играч, който вече привлече вниманието на скаутите на Ювентус.

Бразилия разбира се не е  дошла без таланти. Алекс Тейшейра е името което впечатли повечето коментатори, но има и доста други които не му отстъпват. Отличното волле на голмайстора Алан Кардец срещу Коста Рика затвърди отличната му игра през целия турнир, а капитана Джулиано се показа като достоен да носи фланелката с №10 и в мъжкия национал.

brazil_u-20

Чакаме голове

Гана е отбелязала 16 гола досега, но тяхната отбрана не е особено убедителна и допуска груби грешки понякога. На полуфинала с Унгария те допуснаха 2 леки гола. Надявам се да се стегнат и да спечелят първата титла за Африка в тази възрастова група. Бразилия от своя страна е била на 6 финала, от които са спечелили  4. Макар играта им да не беше особено убедителна във всички срещи те показаха добра тактическа грамотност и спечелиха без проблеми всичко досега.

ПРОГНОЗАТА МИ Е ЗА  ГАНА  С ВЕРОЯТЕН РЕЗУЛТАТ 2-1 или 1-1 в редовното време

РЕЗУЛТАТ 4-3 ЗА ГАНА С ДУЗПИ (0-0 В РЕДОВНОТО ВРЕМЕ И ПРОДЪЛЖЕНИЯТА)

Коефициент за 1Х  –  1.73 от

ВИЖТЕ И ВИДЕО РЕПОРТАЖ ЗА ГАНА – БРАЗИЛИЯ

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *