Ще напусне ли Сеск Фабрегас Арсенал ако не спечелят нищо ?

cesc_fabregas_getty

Топчиите от Арсенал стрелят с пълната си мощ за момента, но май трябва да успеят с този резултатен футбол, който играят да стигнат поне до титлата в Англия, ако искат да запазят Сеск Фабрегас. Едва 22-годишния Фабрегас е катализатора на фантастичната игра на Арсенал през този сезон, но вече вървят приказки дали той няма да напусне Емирейтс отегчен от липсата на купи и медали в отбора. Вече 5 години Арсенал не е печелил нищо сериозно и това е кофти за играч от неговия калибър. (Въпреки спечелването на титлата от Арсенал през сезон 2003 – 2004, Фабрегас не взима медал, защото не изиграва нито един мач в лигата.)

Испанеца добави към фанстастичния си гол срещу Тотнъм и два броя срещу АЗ Алкмаар с което вече има 8 гола този сезон и се превръща в основна заплаха за вратарите на противниците. Но това не е най-полезното качество на Фабрегас за Арсенал – по важното е че той е мотора в центъра на терена, основата на атрактивната игра в средата на терена. Той е винаги открит за пас, а неговия поглед върху играта, контрол върху топката и мислене с 2 стъпки напред го правят незаменим.

Затова и не е чудно че Гуардиола иска да върне Сеск Фабрегас на Ноу Камп, където той не изиграл нито един мач въпреки че напуска Барселона на 16 год. за да подпише с Арсенал. Гуардиола никога не е крил че харесва играча и го иска в своя състав, за да подсили отбора си в защитата на купаата в Шампионската лига и титлата в Испания. Засега Фабрегас отрече слуховете за завръщане в Испания, но аз мисля че ако и тази година Арсенал не спечели нищо в Англия и Европа, напускането му ще бъде неизбежно.

Макар и вече да е капитан на топчиите надали той ще се задоволи само с борбата за място в Шампионската лига през оставащите месеци на сезона. Разбира се няма конкретна причина за неговото скорошно напускане – той има доста сериозен договор с клуба, но мениджъра Венгер има опит в продажбата на най-добрите си играчи на върха на тяхната кариера. Със напиращите за място в клуба талантливи млади играчи като Насри, Рамзи, Фран Мерида и Уилшир той може да реши да вземе поне добри парички за испанеца, ако той реши че мястото му вече не е в Арсенал.

Засега всичко това са само предположения без основание тъй като засега Арсенал са един от основните фаворити за титлата и се представят отлично в Шампионската лига. Венгер също е уверен че капитана му ще доведе отбора до купите в Премиър Лийг и Шампионската лига.

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *