Деян Станкович – най добрия играч на Интер

Dejan Stankovic

Преди 2 години когато Моуриньо пристигна в Интер звучеше невероятно че Деян Станкович ще остане толкова дълго на Джузепе Меаца. Медиите тогава побързаха да го обявят за първия играч, който ще напусне клуба, най – вече заради близките му отношения с предишния треньор Манчини, за когото беше играл и в Лацио.

Да ама не – Станкович е упорит играч, чийто качества никой не може да отрече, но който не блести и не се забелязва толкова от феновете. Той успя да се наложи със здравата си работа по терена и да убеди Моуриньо, че може да бъде за него това което беше Лампард в Челси.  За мен понастоящем Станкович е единствения незаменим играч на Интер.

Когато “Салито” Мунтари играе вместо него Италианския шампион изглежда неорганизиран, губи битката в средата на терена и увереността в силите си. Както пресата в Италия писа след като Станкович спаси Интер от загуба в Русия – ” He is the only one who believes (Той беше единствения който повярва).

Неговия дух на боец мотивира и останалите играчи на Интер да дават всичко от себе си. Освен че върши черната работа в средата на терена той бележи и във важните мачове ( напр. с Милан). Едиствения проблем е че е вече на 31 години, от които в 10 е играл в Италия. Ако Станкович не е на терена – Моуриньо е в затруднение – за справка началото на мача срещу Барселона и загубата като гост на Сампдория.

Очаквам и Вашето мнение за Станкович и доколко той е важен за играта на Интер ?

ВИЖТЕ И ГОЛА НА СТАНКОВИЧ СРЕЩУ МИЛАН

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *