Бундеслигата 2009/2010: Какво ново ? Какво старо ?

През няколкото дни за почивка за квалификациите за световното нека погледнем нак се оформя настоящия 47-ми на Бундеслигата.

Hofenheim
Ибишевич беше изненадата на предния сезон от Хофенхайм

НОВО: Спокоен старт на първенството.
Предния сезон на Бундеслигата започна с гръм и трясък със рекордните 3.11 гола на мач. Този резултат намаля с напредването на сезона, но прикова вниманието върху малкото селце в Южна Германия Хофенхайм и до върха на класирането който се променяше всяка седмица. Този сезон головете са само 2.69 и Хофенхайм се превърна в поредното чудо за три дни. Историята за Риб и Роб които щяли да поведат Байерн към титлата се оказа поредната боза на треньора имВан Гаал, който явно има байпас операция на чувството си за хумор.

СЪЩОТО: Формата на Хамбургер в началото на сезона
Миналия сезон Хамбургер на Мартин Йол спечели 10 точки с 11 гола за първите 4 мача, оглави класирането и показа красив и резултатен футбол. Този сезон Хамбургер на Бруно Лабадия спечели 10 точки с 12 гола за първите 4 мача, оглави класирането и пак показа красив и резултатен футбол. В последствие Хамбургер зацикли и тези 11 гола се оказаха1/4 от всичките им голове за сезона, което не остави много за оставащите им мачове.  Искрено се надявам че тази година сезона им ще бъде по успешен.

НОВО: Голяяямата дупка в отбораната на Вердер
Вердер в момента ремонтират дупките в стадиона си Везерщадион, като премахват останките от лекоатлетическата му писта и.т.н. Междувременно тази голяма зееща дупка в отбранителната им линия си стои след като точно 0.00 евро бяха инвестирани в подкрепления за защитата им.

СЪЩОТО: Най лошия старт за Байерн от ….
Със точно 2 точки от 3 мача и унизителна загуба от Майнц, Луис Ван гаал (много го мразя тоя) надмина дори Клинсман в постигането на най-лошия от… резултати. Ако трябва да сме точни това е най-лошия старт на сезона от 1966, макар  ако не беше той може би нямаше да видим Ариен Робен в Бундеслигата така че Евала на Ван Гаал :-)))

НОВО: Постоянната ротация в Щутгарт
Дай му на тренера Маркус Бабел някой милион и място в Шампионската лига и той си помисли че е отново в Ливърпул и трябва да завърти всеки възможен играч, треньор, а сигурно и пазача на стадиона на всяка възможна позиция. Само 5 точки от 4 мача не ми изглежда като един успешен експеримент.

СЪЩОТО: Дискусиите около реферите
Много спорове породиха технологиите за голлинията, видеозаписите, 4тия, 5-тия, 6-тия и 7-мия съдия и дали бабата на някого не е забелязала тази засада, което ни кара да се чувстваме точно като предния сезон.

НОВО: Фрайбург, Нюрнберг и Майнц.
Тяхната задача е да заместят Билефелд, Котбус и Карлсруе и като футбол при тях има голямо подобрение. Макар че и трите отбора са със скромни възможности и изпълнители в атака, тяхната тактическа постройка е доста добра. Доколко това ще им помогне да запазят мястото си в елита само може да се гадае.

СЪЩОТО: Формулата победа загуба на Херта
0 точки = Херта играе добре, вкарва даже Домовчийски в 80 минута, но все пак пада.
1 точки= Херта играе ужасно но поне не допуска гол ИЛИ Херта играе добре, но не може да вкара.
3 точки= Херта играе ужасно не допуска гол и Гойко Качар

Post Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *